Huisartsenpost Westland

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Corona virus

Informatie over het nieuwe Coronavirus

ATTENTIE

Op de huisartsenpost kunt u geen afspraak maken voor een Corona Test. Hiervoor kunt u contact opnemen met de GGD

In verband met de uitbreiding van het aantal patiënten met een Corona besmetting zijn er procedures van de huisarts en de huisartsenpost voor mogelijk besmette patiënten in de regio Delfland, Westland, Oostland.

Belangrijk: Uw begeleider meldt u eerst aan bij de balie, u wacht zelf dan nog buiten of in de auto.

Milde klachten

Voor u als patiënt geldt dat het niet nodig is bij milde klachten van verkoudheid en koorts de huisarts te bellen, u kunt  gewoon thuis blijven en uitzieken.

Ernstige klachten
Wanneer u ernstige klachten heeft of hierover twijfelt , neemt u telefonisch contact op met de huisarts of huisartsenpost. Ga niet zonder afspraak naar de praktijk of de huisartsenpost.

De huisarts bepaalt of het nodig is dat er verder onderzoek bij u gedaan wordt. De onderzoeken vinden plaats op centrale locaties.  Van de huisarts hoort u waar en wanneer u terecht kunt.

Waarom deze maatregel?
Door behandeling op een centrale plek gaan we zo efficiënt mogelijk om met de beschermende kleding die huisartsen dragen. Tevens beperken we hiermee het risico op besmetting van patiënten op de huisartsenpraktijken en huisartsenposten.

Waar moet ik naar toe met een gezondheidsklacht?
U belt altijd eerst uw eigen huisarts of tijdens de avonden, nachten en weekenden de huisartsenpost. Dit is niet nodig bij milde klachten van verkoudheid en koorts. De huisarts of de medewerker van de huisartsenpost laat u weten wat u moet doen.

De assistente zal telefonisch met u afspreken wat er verder moet gebeuren.

Veilig toegang tot uw medische gegevens tijdens coronacrisis

Wij kunnen u sneller en beter helpen als wij kunnen kijken naar de medische gegevens die de huisarts van u bijhoudt. Meer dan de helft van de Nederlanders hebben hun huisarts al toestemming gegeven om hun gegevens te delen met de huisartsenpost. Heeft u nog geen keuze gemaakt? De tijdelijke maatregel van de overheid om uw gegevens te bekijken stopt. Geeft u s.v.p. uw toestemming door aan uw huisarts. Dan beschikken we over de juiste gegevens.

Bent u niet aanspreekbaar? Dan mag de huisartsenpost uw medische gegevens bekijken zonder uw toestemming.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.

Klik hier voor meer informatie over het Coronavirus.

Zwanger, wel of geen vaccinatie tegen Corona?

Voor meer informatie over AstraZeneca klikt u hier

Hier vind u meer tips en informatie wat u wel en niet moet doen i.v.m. het Coronavirus

https://www.pharos.nl/nieuws/begrijpelijke-informatie-nieuwe-coronavirus-covid-19/

https://www.moetiknaardedokter.nl/nieuws/digitale-zelftest-coronavirus